Sustainable Festival Albertslund, 2.-4. september

Af Rikke Aaskov

Den første weekend i september afholdes Sustainable Sustainable festival logoFestival – Danmarks bæredygtige festival. Festivalen vil forsøge at imødekomme den almindelige dansker ved at skabe rammerne om et bæredygtigt arrangement, hvor man har tid og ro til at opsøge og fordybe sig i festivalens tilbud. Festivalen byder nemlig på en lang række spændende arrangementer, med det formål at festivalens besøgende kan blive inspireret til, hvordan vi alle kan være med til at fremme den bæredygtige forandring, uden at det behøver at være kedeligt. Derfor er festivalens motto også: ”Vi fester for en bedre verden”.

Festivalens fundament har 3 hovedformål: inddragelse, underholdning og oplysning.

Arrangørerne tror nemlig på, at den bedste måde at sprede samtalerne om et mere bæredygtigt samfund, er via inddragelse, underholdning og oplysning. Derfor kan du på festivalen både deltage i workshops, høre en række spændende foredrag og debatter samt besøge informationsboder fra bl.a. DTU, socialøkonomiske virksomheder og NGO’ere. Ydermere er festivalen baseret på 65 % økologi, og der vil der være et ”streetfood corner” med en masse interessante menuer med bl.a. insekter, som kan være med til at give et skub i en mere bæredygtig hverdag.

Festivalen byder herudover på underholdning i topklasse fra blandt andre Mads Langer som spiller fredag. Mads Langer har spillet sig ind på hitlister i både Danmark og resten af Europa med hits som ”Elephant” og ”Heathquake”. Om lørdagen indtager Diskofil scenen, der har markeret sig med coverversioner af gamle og nyere danske sange som f.eks. ”Hvor skal vi sove i nat?” og ”Margarine”.

Hele programmet finder du på https://sustainablefestival.dk/program

Festivalen afholdes i og omkring Musikteateret i Albertslund. Fredag og lørdag vil der i dagtimerne være workshops og talkshows indendørs, mens der udenfor vil være en bodgade med grønne iværksættere, NGO’er og kunstnere samt lokal underholdning. Om aftenen indtages festivalen af blandt andre ovenstående musikere, samt DJ Triangle Love, Sølvpapegøjen og Ida Kudo. Søndag bliver der afholdt et stort byttemarked fra kl. 12-16.

Da festivalen samarbejder med Permakulturforeningen, får du som medlem en fantastisk mulighed for at købe enten dags- eller partout billetter til en særlig lav pris. Så hvis du vil være med til at feste for en bedre fremtid, kan du købe din billet her: Billetkøb

Et evt. overskud fra festivalen vil gå til grønne projekter for lavindkomstgrupper. Tidligere har det gået til arrangementer for børn af økonomisk trængte familier, og der arbejdes på at etablere et ferietilbud for samme målgruppe til næste år.