Permablitz

Kribler det i dine fingre efter at omsætte teori til praksis og få erfaringer som du kan tage med hjem til dit eget sted? Har du lyst til at møde andre med samme interesse for permakultur, som du kan sparre og dele erfaringer med? Har du svært ved at holde gryden i kog efter sidste spændende perma-kursus? Så er permablitz lige noget for dig!

Hvad?
En permablitz er et gratis og åbent dagsarrangement, hvor de frivilligt fremmødte hjælper nogle haveejere med at omdanne deres have til et spiseligt paradis. En permablitz kan også være hjælp til at kickstarte et større byggeprojekt eller lign. Så længe projektet er i overensstemmelse med permakulturens principper, er temaet for din permablitz helt op til dig.

Hvor? 
Det kan foregå på landet og i byen, i din baghave, i skolehaven, byhaven, fælleshaven, foran det lokale bibliotek… Kort sagt alle de steder, hvor du gerne vil se en forandring!

Hvornår?
Det eneste krav til afholdelsen af en permablitz er at der foreligger en konkret arbejdsopgave og at denne opgave er en del af et permakultur design, hvad enten du selv har lavet det eller har fået professionel hjælp. Materialer der skal bruges skal selvfølgelig også være til stede.

Hvem?
Alle interesserede kan deltage uanset alder, baggrund og erfaringsgrundlag – meningen med permablitz er netop at samle både garvede og grønne permakultur-interesserede, så viden om permakultur kan blive delt efter ”learning by doing”-konceptet.

Hvad får man ud af det?
Til gengæld for deres hjælp får deltagerne en dag fyldt med nye bekendtskaber og ny viden, hyggesnak over lugning, high-fives efter udførslen af et hårdt stykke arbejde, velfortjent midtvejs-frokost, fryden ved at se resultater ske i rekordfart og sidst men ikke mindst modtagelsen af haveejernes dybtfølte taknemmelighed!

Når dagen er omme skulle der gerne være sket en fantastisk transformation og man går forhåbentlig hjem med hovedet fuld af summende idéer…

Hvordan foregår det rent praktisk?
Det praktiske omkring permablitz’en beslutter arrangøren, men en blitz varer som regel en god dags arbejde (ca. 9-16) og halvvejs spises der frokost, som arrangøren sørger for – eller også tager hver deltager en ret med til et fælles frokostbord.

I løbet af dagen er der også mulighed for at nogle af de deltagende laver små workshops, hvis de har lyst til at dele ud af deres viden om permakultur.

Vil du afholde din egen permablitz eller har du nogle spørgsmål? Skriv til os: aktiv@permakultur-danmark.dk

Lad os udbrede permakultur sammen – én baghave ad gangen!

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!