Foreningen

Permakultur Danmark er en medlemsstyret og medlemsbaseret forening med en bestyrelse bestående af: Cathrine Dolleris, Charlotte Lou Langdon, Kurt Holm, Jette Hye Jin Mortensen, Adam Jørgensen, Tanja Condrea og Ruben  Hernandez  Romero.

Bestyrelsen holder fysiske møder 3-4 gange om året og derudover onlinemøder efter behov. Alle medlemmer er velkomne til at deltage, send blot en anmodning til post@permakultur-danmark.dk.

Referater af bestyrelsesmøder uploades efter hvert møde her: Referater af bestyrelsesmøder .

Foreningens vedtægter kan findes her: Vedtægter for foreningen

Foreningens forretningsorden kan findes her: Forretningsorden siden 2015
Bestyrelsen arbejder på en ny strategi for 2020-2030. Du kan læse den seneste udkast her. Medlemmernes kommentarer, feedback og ønsker til den ny strategi modtages med kyshånd. Skriv til post@permakultur-danmark.dk og fortæl os din mening.

Som medlem har du stor medindflydelse og mulighed for at påvirke foreningens arbejde for at fremme og udbrede kendskabet til permakultur. Læs mere under ‘Vær med‘ og meld dig ind her.

Du kan altid kontakte bestyrelsen via post@permakultur-danmark.dk. Vi glæder os til at byde dine ideer velkommen!

Permakultur Danmarks CVR-nummer: 34420971
Permakultur Danmarks PIC-kode: 948295087

Indbetaling sker på:  Reg. nr.: 8401 Kontonr.: 1047697
Bank: Merkur Andelskasse.
IBAN: DK4684010001047697
SWIFT adresse/BIC : MEKUDK21
Donationer er velkomne!

 

Cathrine Dolleris

Jeg vil gerne fortsætte mit virke i Permakultur Danmark, da det giver mening for mig at arbejde for en mere bæredygtig verden med permakulturens etik.

Jeg tager mig primært af LAND netværket, Erasmus+ KA1, Internationale netværk og Uddannelsesudvalget. Jeg er repræsentant for danske diplomholdere i Nordisk Permakultur Institut og redigerer det europæiske nyhedsbrev for EUPN.

Jeg er derudover diplomholder og underviser på PDC, teacher trainings og andre permakultur kurser. Jeg bor på Orø og har her et LAND center.

Charlotte Lou Langdon

Jeg synes det er vigtigt at der er nogen der påtager sig bestyrelsesarbejdet og jeg har selv rigtig meget lyst til at være med- Jeg kan godt lide at hjælpe (bestyrelsen og foreningens medlemmer) Bestyrelsesarbejdet hjælper desuden med min egen læring og selvudvikling. Jeg studerer permakultur-diplom og disse to aktiviteter går hånd i hånd. Jeg har været med i bestyrelsen siden 2017 så jeg har en forståelse for foreningens systemer (sociokrati/ IT systemer mm.)

I år vil jeg gerne aktivt støtte foreningen og dens medlemmer ved at varetage disse konkrete opgaver:

  • Hjælpe til at dække driftsomkostninger i forening ved at ansøge om Tipsmidler igen
  • Blive ved med at udsende nyhedsbrevet til medlemmerne 3 gange om året
  • Indgå i en arbejdsgruppe som udvikler kommunikationsstrategi og udvikler nyhedsbrevene
  • Tage del i det Nordiske samarbejde ved at være bestyrelsens representant i Nordisk Institut
  • Hjælper med at oversetter Nordisk Instituts hjemmeside.
  • Jeg vil fortsætter at fortælle om begivenheder og hjælpe folk til at komme i kontakt med hinanden/lave gavnlige forbindelser mellem permakulturister (svarer mails og facebook beskeder, lægge aktiviteter op på hjemmesiden)

Kurt Holm

Kurts motivation kommer her snart….

Ruben Hernandez Romero

Jeg hedder Rubén og er oprindeligt fra Spanien hvor jeg studerede Biologi. Der jeg kom til Danmark i 2013 har jeg været engangeret med permakultur igennem Byhaven2200 i København. Jeg takker Byhaven2200 for at være en inspirationscenter for bæredygtighed, producerer mad i byen, skabelse af miljøbevidsthed og bekæmpelse af klimaforandringer.

I november 2016 besluttede jeg for at tage en PDC i Ananda Gaorii med Rakesh hvilken hvad meget inspiratorisk. Der mit baground er Biologi, betyder at jeg fokuser meget på økologi og botanik. Yderligere er jeg meget motiveret til at læse omkring at træffe beslutninger igennem sociokrati og livet i fællesskab.

Jeg begyndte at være medlem af PKDKs bestyrelsen i 2017. Siden det arrangerede jeg en Permabus tur i sommers 2017 med 15 personner for at besøge 5 LAND centre og hjælpe med alle muligt. Desuden har jeg også været lidt engangeret med at oversætte hjemmesiden fra dansk til engelsk og være aktivt omkring LAND gruppe.

Jeg glæder mig til at hjælpe Permakultur Danmark i 2019 med generelle opgaver og også med at udvikle partnerskab med andre organisationer i Europa, specielt for at give unge medlemmer mulighed for at bo i et øko-community for flere måneder og lære ny viden, nye skills og få inspiration i livet. Det kan jeg gøre gennem European Solidarity Corps, der jeg vil gerne koordinere det. Faktisk har jeg udarbejdet en del af det allerede og er der 4 medlemmer der er lige kommet tilbage og en der rejst til Spanien i begyndelsen af april. Jeg vil også hjælpe med kommunikation i gennem Facebook og Instagram ligesom at svarer mails og facebook beskeder.

Tanja Condrea

Min mand og jeg bor i en gammel hollandsk mølle i nærheden af Hillerød. Vi er i gang med at omlægge haven til en skovhave. Og jeg er igang med min PDC, som vil være færdig inden sommerferien. Siden jeg var helt lille, har omsorg for naturen været en værdi for mig. Da jeg er vokset op med en mor, som er biolog, en far som boede på landet med dyre og en fælles naturgrund i familiens eje. For mig er naturen/skoven det sted, hvor jeg kan finde ro, klarhed og en tilstand af væren. Jeg nyder gerne naturen med min islandsk hest, som jeg gerne bruger 12-15 timer om ugen med i skoven, hvis jeg kan komme til det.

Jeg er uddannet cand. comm. og arbejder som projektleder i det offentlige. Her synes jeg desværre ikke, at jeg får brugt mine kompetencer og ressourcer til at understøtte et mere bæredygtigt samfund, som fremmer økologi og bæredygtige praksisser, der er i harmoni med naturen.  Hvorfor jeg har lyst til at samarbejde med andre frivillige i en grøn organisation.

Jeg er i en privilegeret periode, hvor jeg har tid og overskud til at arbejde for de værdier, som jeg brænder for og vil derfor gerne tage min tjans i bestyrelsen. Hvis jeg får mulighed for at træde ind i bestyrelsen, vil jeg gerne påtage mig arbejdet som kassere. Dertil har jeg et ønske om at arbejder med at styrke Permakultur Danmarks:

  • interne og eksterne kommunikation/PR
  • sociokrati og øget sammenhængskraften i organisationen

Jette Hye Jin Mortensen

Jeg hedder Jette, jeg 39 år og uddannet billedkunstner ved Kunstakademiet i København. Jeg bor med min familie i Roskilde, hvor jeg bla. er i gang med at omdanne vores parcelhushave til en LAND starter imens jeg i mit arbejde laver tværfaglige kulturprojekter med naturvidenskab og permakultur.

Som bestyrelsesmedlem vil jeg gerne være med til at styrke det internationale samarbejde og kommunikation, visuel identitet og social udvikling generelt i foreningen. Lokalt vil jeg gerne initiere en Roskilde afdeling af Permakultur Danmark og indlede samarbejder med institutioner og kommuner om grønne omstillingsmuligheder.

Adam Jørgensen
Adams motivation kommer her snart…

Kurt Holm
Kurts motivation kommer her snart….

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!