Oasen, PK Århus’ nye byhave

Den 16. januar i afholdte vi i Permakultur Aarhus vores første permablitz. Stedet der skulle tages i kærlig behandling ligger ved Godsbanen, og er et lille område bestående af to bakker og en masse træer og buske. De to bakker blev oprindeligt placeret der som stopklods for godstogene – skulle bremserne svigte blev de stoppet af jordbunkerne fremfor at fortsætte over Skovgaardsgade og ind i beboelseområdet. Sidenhen er der blevet plantet træer og en masse krat og buske er kommet til – og over årene har det etableret sig selv som en lille byskov.

Hugelbed

 

 

 

 

Der tyndes ud og skæres til for at gøre plads til det første terrasse-hugelbed.

Så kan man spørge sig selv om naturen ikke allerede har gjort sin pligt – og det kan man på sin vis godt sige – men øvelsen for os består netop for i, at integrere det vilde og naturlige tilfældige med det spiselige og det åbne. Visionen er at skabe en skovhave der lige præcis er så vild at bybørnene mærker naturen, og lige præcis så menneskeskabt at alt er spiseligt.

HUgelbed 2

 

 

 

 

Kernen i hugelbeddet gøres klar.

I det her forår, bliver det i første omgang den ene halvdel vi tager fat på. Planen er at lave 2-3 terrasse-hugelbede langs den ene bakke, en sø –der udover sin egenskab som vandtank og livsgiver –lægges så den reflekterer solen op terrassebede. En stor del af det eksisterende krat vil vi udskifte med bærbuske, ligesom vi løbende vil udskifte de ældre træer med frugttræer. Derudover skal der bygges et par praktiske ting som redskabskur, opholds møbler – og sidst men ikke mindst vil vi eksperimentere en masse med kompost, i en skala hvor vi kan invitere nærområdet til at aflevere deres køkkenaffald.

hugelbed 3

 

 

 

 

 

Næste skridt i etableringen af Oasen tages i februar – gå ind på vores facebook side Permakultur Aarhus og hold dig opdateret.