Nyt fra bestyrelsen – november 2021

November 2021

I foråret fik foreningen ny bestyrelse, hvor næsten alle de ’gamle’ gik af og en masse nye trådte til. Vi siger 1000 tak til dem der trådte af, de har i mange år været kræfterne bag udviklingen af foreningen, og ydet en kæmpe indsats for at gøre Permakultur Danmark, til det den er i dag.

Vi, i den nye bestyrelse, har brugt tiden indtil nu til at finde hinanden og samle trådene, og har netop haft vores 3. bestyrelsesmøde i forbindelse med LAND-forsamling e den 12. november. Vi fortsætter arbejdet med at udvikle og drive foreningen.

Arbejdet og bestyrelsen medlemmer er delt ud på forskellige dattergrupper, som hver især tager sig af forskellige opgaver. Har du tid og lyst til at give en hånd med, så er alle medlemmer velkommen i dattergrupperne. 

PR og Kommunikations-dattergruppen
Gruppen er vi ved at få styr på alle kommunikationskanalerne. Næste skridt bliver at komme med mere regelmæssigt indhold. Som udgangspunkt ser vi gerne, at så mange som muligt er med til at lægge indhold op. Som minimum skal alle LAND-centre og alle i bestyrelsen have adgang og kunne lægge relevant indhold op på hjemmeside og Facebook. Det kan dog også være folk, som er virksomme i en anden væsentlig permakultur-sammenhæng. Skriv til os på post@permakultur-danmark.dk, hvis du mener du skal have rettigheder. På den måde skaber vi sammen en levende kommunikation.

Derudover er vi i gang med at udvikle en ny visuel identitet og en ny hjemmeside. I den sammenhæng ser vi også på vores nyhedsstrøm. Arbejdet sker i samarbejde med en professionel grafiker og en webudvikler. Vi glæder os til at vise alt det nye frem, når vi er klar. Derefter tager vi fat på magasinet.

Netværk og LAND dattergruppen
Gruppen arbejder med at udbrede kendskab til permakultur både ved at støtte lokale medlemsnetværk og gennem LAND-centre, som tilbyder mulighed for Læring, Aktivitet, Netværk og Demonstration om permakultur i praksis. Tilknyttet denne gruppe er også LAND-koordinatoren og en rådgivergruppe, som vurderer medlemmers ansøgning om at blive LAND-centre. En gang årligt afholdes en LAND-forsamling, hvor centre og andre interesserede udveksler erfaringer. Dattergruppen deltager i internationale samarbejder for lærings- og demonstrationscentre.

Intet nyt fra dattergrupperne Samarbejde, Uddannelse og Events lige nu. Skriv til os på post@permakultur-danmark, hvis du har lyst til at bidrage med din tid og hjerne

Mød de nye bestyrelsesmedlemmer

Vil du vide mere om den nye bestyrelse, så læs med her. Husk du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål, forundring eller gode ideer. Skriv til bestyrelsen@permakultur-danmark.dk

Victoria Camille Schou
Victoria studerer agroøkologi, hvor hun arbejder for omstillingen af landbruget til en mere holistisk praksis. Hun elsker at sanke vild mad, fermentere, hjælpe til med plantning og høst på lokale gårde og vinterbade. Hun er sekretær og talsperson for Permakultur Danmark og sidder i dattergruppen for PR og Kommunikation. En af Victorias yndlingsplanter er blåbær, som gavmildt   dækker skovbunden i de nordlige egne

 

 

Eva Max Andersen
Eva bor i Jyllinge i en villahave med høns, katte, shelter, skovhave og et insektvenligt permaregnvandsstaudebed på vej. Hun er agronom, regnvandskonsulent og kommunikationskonsulent og sidder i dattergruppen for PR og kommunikation. En af Evas yndlingsafgrøder er spinatsyre, den er tidlig, gavmild og supernem at høste

 

 

 

 

 

Jette Hye Jin Mortensen
Jette bor i Roskilde med sin familie i hus med permakulturhave. Hun er uddannet fra Kunstakademiet og arbejder med den tværfaglige, sociokratiske forening Art+Science+Permaculture med DTU Risø Vindenergi og sidder i Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg fra 2022. Jetter sidder i dattergrupperne for Sociokrati og Organisering samt PR og Kommunikation. Hun elsker frugtbuske i alle afskygninger, så børnene kan proppe sig med vitaminer hele sommeren.

 

 

 

 

Eulàlia Martí
Eulàlia beskæftiger sig dagligt med permakultur på Naturplanteskolen i Hedehusene. Hun har en baggrund inden for biologi og økologisk landbrug og tog PDC’en på Svanholm i 2014. Hun har en stigende interesse for den sociale del af permakultur og sidder i dattergrupperne Sociokrati og Organisering samt Samarbejde, der arbejder med internationale samarbejder, besøg og events.

 

 

 

Pernille Cauchi
Pernille bor på Mikrogaarden omgivet af 11 tønder skov, mark og mose nær Kalundborg. Hun er uddannet sociolog og har arbejdet som udviklingskonsulent i en række NGOer både i Danmark og England. Pernille er udpeget som LAND koordinator og medlem i dattergrupperne Netværk og LAND. Hun har en forkærlighed for rødbeder, fordi de gror så nemt, kan smides direkte i ovn eller bål og smager himmelsk.

 

 

 

 

David Pedersen
David bor i England på en kostskole og retreat center, hvor han for nylig har fået introduceret flerårige syre og grønkål i grøntsagshaven. Han har hjulpet med medlemsplejen i de sidste 3 år og har lige overtaget rollen som kassér. David er meget glad for blomsterkarse fordi den er flot, nem at dyrke og har en dejlig kraftig smag.

 

 

 

 

Trine Fredsøe Hassl
Trine bor nær Skanderborg med sin familie. Hun tog sin PDC i 2019 og arbejder nu på et Permakulturdiplom. Lige nu er hun ogs¨å projektleder på folkeskoleprojekt med skovhaver, udeskole og udendørs madkundskab. Derudover har hun en stor interesse i social og spirituel permakultur og psykoterapi . Permakultur som ramme for personlig og relationel udvikling.

 

 

 

 

Cathrine Dolleris og Christian Lykov er suppleanter

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!