nyhedsbrev – november 2021

I dette nyhedsbrev kan du møde de nye bestyrelsesmedlemmer og læse lidt om, hvad vi arbejder med lige nu, komme med til seneste LAND-forsamling, læse om fermentering som naturens svar på konservering og få links til spændende kurser og events. Og der er stadig Erasmus+ penge at søge, hvis du overvejer et kursus i undervisning.

Inspiration og samvær på LAND-forsamling

LAND står for Læring, Aktivitet, Netværk og Demonstration, og er haver, husmandssteder og lignende, hvor alle kan se Permakultur i praksis. En gang om året mødes alle LAND-centre og kommende LAND-centre til forsamling for at udveksle ideer og erfaring. Her er alle medlemmer velkommen også dem uden LAND-center.

Vi var cirka 30 personer som mødtes på Vester Vedsted forsamlingshus ved Ribe og kun en lille kilometer fra vadehavet. Der var repræsentanter fra tre eksisterende LAND-centre: Naturplanteskolen ved Roskilde, Kattekærhus på Orø og Køge Fællesjord. Desuden var der fire startere, altså centre som er i gang med at blive godkendt som LAND-centre. Desuden var bestyrelsen til stede sammen med interesserede medlemmer.

Vi startede fredag aften med præsentationer fra alle centre som fortsatte lørdag formiddag. Derefter var der valgmulighed mellem en meget spændende sociocrati-workshop eller østersplukning på vadehavet. Dagen sluttede med dejlig mad inklusiv østers, irsk/skotsk livemusik og dans.

Søndag faciliterede Eulàlia fra Naturplanteskolen en visionsworkshop for LAND-centrene. Vi diskuterede LAND-centrenes udfordringer og hvordan Permakultur-Danmark kan hjælpe. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i hvordan man bliver LAND-center på post@permakultur-danmark

Bliv medlem – Efterårstilbud

Hvis ikke du allerede er medlem, men gerne vil være med og støtte vores kamp for en mere bæredygtig verden, så tilmeld dig her, alle er velkommen uanset forudsætninger. Du får to magasiner om året og bliver inviteret til vores events og netværk.

Klik her og find tilmelding nederst på siden


Det koster normalt 240 kr. om året, men lige nu har vi et efterårstilbud, hvor du kan blive medlem for både 2021 og 2022, hvilket betyder, at du også modtager de to magasiner for 2021.

Priserne er:
• Enkeltpersonsmedlemskab for 320 kr. (i stedet for 480 kr.)
• Husstandsmedlemskab for 430 kr. (i stedet for 700 kr.)

Nyt fra bestyrelsen

I foråret fik foreningen ny bestyrelse, hvor næsten alle de ’gamle’ gik af og en masse nye trådte til. Vi siger 1000 tak til dem der trådte af, de har i mange år været kræfterne bag udviklingen af foreningen, og ydet en kæmpe indsats for at gøre Permakultur Danmark, til det den er i dag.

Læs mere her

Fermentering – naturens egen konservering

Fermentering er en bæredygtig og naturlig konserverings- og tilberedningsmetode, der på mange måder passer meget fint sammen med permakultur. Permalkulturist og fermenteringskyndige Ursula Berhle har skrevet en lille let forståelig, lavpraktisk bog om fermentering. Læs mere om Ursulas fermentering og få hendes opskrift på fermenteret squash.
Læs mere

Uddannelse og Erasmus+

Coronakrisen har gjort at meget undervisning er blevet aflyst, derfor er der også en del midler på uddannelseskontoen til at støtte teacher-training. Så hvis du gerne vil undervise i permakultur eller udvikle dig som underviser, kan du nu søge støtte fra Erasmus+. Erasmus+ kan betale for rejsen, kurset og overnatning/forplejning – den billigst mulige forme.

For at få støtte skal du være medlem af Permakultur Danmark og have en platform at undervise fra, det kan være et LAND-center, AOF, Højskole, et permakulturprojekt elle lignende. Din undervisning skal i hvert fald have en større rækkevidde.

Lige nu er der planlagt to kurser om “Training Permaculture Teachers”. Det ene er i Spanien den 10.-17. december, læs mere her: https://12pdesign.net/2021/10/13/tpt-vidalia-2021/. Det andet er i Norge den 10.-17. februar – åbning for tilmelding kommer snart. Du skal selv sørge for tilmelding til kurset.

For at søge skal du sende en motiveret ansøgning. Kontakt Cathrine Dolleris på Catshop@gmail.com for at få tilsendt et ansøgningsskema.

Kalender

Der er altid forskellige kurser og events rundt omkring i landet på vores LAND-centre. Hold øje med vores kalender

Naturplanteskolen bruger primært vintermånederne til de indendørs sysler, her kan du lære om surdejsbagning, rugbrød, pileflet, indendørs svampedyrkning og et længere forløb forbereder dig til den kommende sæsons selvforsyning. I slutningen af januar er der et kursus om sociokrati og social permakultur i kalenderen.
Følg med i Naturplanteskolens kalender

Permakulturdesigncertifikat (PDC) foregår i 2022 i maj/juni på Køge Fællesjord og Orø. I juli/august er der kursus på Friland, nøjagtige datoer følger. Begge kurser foregår på dansk

Læs mere om PDC 

Skriv til redaktionen hvis du har gode ideer til det næste nyhedsbrev på post@permakultur-danmark

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!