Naturplanteskolen har fart på

Af Aiah Noack

team-growhow-12
Lækkert udvalg af flerårige edimentals på Naturplanteskolen

Efter 3. sæson er vi flyvende med Naturplanteskolen; det gælder basis faciliteter som dens interne vandingssystem, kurser, workshops, forening og arbejdsdage. Vores næste fase er udbygning af Naturplanteskolen med demo haver i permakultur helhedstankegang samt andelsfrugthave som erstatning for grundens nuværende granplantage.

Vi ønsker os en positiv tilgang til vand med fx en stor natursø, regnbede, overrislingsarealer, grøfter/swales, samt offentlig adgang (i form af en sti fra den nye statsskov Solhøj Fælled, som vi er næst-nabo til). Dertil ønsker vi os en organisering af lokale beboere til at oprette andelsfrugthaven, som skal indeholde skovhave og plantage såvel som mere åbne områder. Regnvandshåndtering skal give grunden flere dyrkningshabitater, da bygningernes tage kan samle store mængder vand i tilfælde af skybrud.

I bygningerne er der oprettet foredragssal i galleriet; der er indrettet køkken – alrum og der er indrettet natur gårdbutik foruden start produktion af Naturplanteskolens 250 forskellige flerårige grøntsager, spiselige stauder og buske/træer til skovhaver. Der er stadig 250 m2 værksted som står og venter på en god perma aktiviet. I 2016 ønsker vi os også at tage imod flere hjælpere og frivillige, da der er meget praktisk arbejde forbundet med at starte have og vandhåndtering. Vi glæder osSmilende ansigt med smilende øjneGrønt hjertePoteaftrykBi

Læs mere om Naturplanteskolen