Mød permakulturen på “Mere liv i haven festival”

Den 25. oktober afholdes Mere Liv i Haven-festival for andet år. Den landsdækkende festival besøger hvert år en ny by, og i år er festivalen nået til Fredericia. Bag festivalen står Landsforeningen Praktisk Økologi, der ønsker at samle danskere om bæredygtig husholdning og økologisk havedyrkning.

image007.jpg vises

For andet år afholdes Mere Liv i Haven-festivalen. Det sker den 25. oktober i Fredericia, hvor Landsforeningen Praktisk Økologi inviterer medlemmer og ikke-medlemmer til at deltage i de over 40 værksteder, som festivalen byder på.

Formålet er at sprede viden og inspiration om alt fra kompostering, skolehaver, biavl og bi-venlige haver, selvforsyning, syltning, skovhaver til bæredygtig husholdning.

”Vi vil sprede viden og inspiration til alle. Uanset om de er nybegyndere eller erfarne på området. Og så vil

vi skabe netværk over hele landet. Vi er mange, som drømmer om nye måder at anskue havedyrkning, ressourcer, mad, fællesskab og lokale løsninger til glæde for global velfærd og klimaoverskud. På festivalen er der mulighed for at møde ligesindede og få sat aktiviteter i gang. Der er også mulighed for bare at komme og suge viden til sig. Alle er velkomne, ” fortæller formand Trine Krebs.

Værksteder skal skabe flere skolehaver i landet Hver deltager kan nå at deltage på 6 værksteder i løbet af dagen. I år har festivalen særligt fokus på skolehaver, som der dukker flere og flere op af rundt om i landet. Trine Krebs er begejstret for at det har været muligt at få nogle af eksperterne på området til at komme og dele ud af deres erfaringer og give praktiske vejledninger.

”Der er stor interesse for skolehaver i disse år og derfor har vi også flere værksteder, hvor interesserede

kan komme og få praktisk vejledning og masser af inspiration, ” siger hun og uddyber ”Det er lige fra hvordan man kommer i gang til hvordan den pædagogiske indsats og undervisningen skal gribes an. Der er værksteder til dem, der vil skabe naturoplevelser til de helt små, og for dem, der arbejder med skolebørn.

De værksteder kan man let kombinere med de øvrige værksteder om bier, frøsamling osv. så man virkelig er rustet til arbejdet. Vi håber derfor, at festivalen vil bidrage til endnu flere skolehaver rundt om i landet”.

Festivalen er åben for alle. Der er dog begrænset deltagerantal, og billet skal købes i forvejen.

Praktisk info om festivalen Festivalen afholdes den 25. oktober i De Orange Haller, kl. 10.00-20.00, Sønder Voldgade 7-11, Fredericia.

Tilmelding foregår på foreningens hjemmeside:  www.oekologi.dk/festival

For mere information om festivalen og foreningens virke, kontakt formand Trine Krebs på formand@praktiskoekologi.dk og tlf. 2671 3254.

Se eksempler på værksteder her: www.oekologi.dk/festival/vaerksteder.html