Levefælleskab Søger…

 

Levefællesskabet Lindemosehus er ved at blive en realitet.

Vi er en gruppe nordjyder, der igennem de seneste år målrettet har arbejdet med at definere grundlæggende værdiområder for et nyt bo- og levefællesskab.

Nu er vores arbejde rykket ind i en ny fase, hvor vi er i gang med at virkeliggøre vores vision i Arden, nærmere defineret, på Brovej 7. Her vil vi skabe rammer for at genetablere sociale strukturer med mere kontakt mellem mennesker, hvor bæredygtighed indtager en central rolle.

Derfor bliver:

  •  Permakultur
  • Sociokrati
  • Konfliktløsning og
  • Ansvar for eget liv

    centrale begreber i Levefællesskabet Lindemosehus.
  • Vi stræber efter at blive 80 % selvforsynende med grønt og frugt igennem vores skovhaver og skovlandbrug, samt gravefri dyrkning af etårige.
  • Vi vil bo i små egne boliger (20 til 110 m2) og er til gengældt fælles om gæsteværelser, kontorer, fælleskøkken, spisesal, værksteder, vaskehus, drivhuse, stalde samt dyrkningsarealer og måske el-biler.
  • Vi vil dyrke fællesskab igennem fælles madlavning og spisning, arbejde med fødevareproduktion, vedligeholdelse af gården, og det kunne være fit, hvis vi kunne fejre, synge, danse, meditere, dyrke yoga, samt spille musik sammen.
  • Vi tilstræber diversitet, ikke bare på markerne og i staldene, men også hvad beboersammensætning angår.

Til alt dette har vi fundet den perfekte grund i Arden, ca 35 km syd for Aalborg. Grunden er på 8 ha og har Rold skov til nærmest nabo. Samtidig er der kun 5 minutter på cykel til banegården i Arden samt indkøbsmuligheder og skolen.

På grunden findes der en idyllisk lille sø samt et stuehus, som i første omgang er meget velegnet som fælleshus og der er rigelig plads til at vi bygger vores egne bæredygtige huse.

Vi har underskreven en betinget slutseddel med sælgeren, hvor købet er betinget af at vi inden 1. juni har fundet de fornødne midler til at betale købssummen og har fundet et minimum antal beboere.

Mariagerfjord Kommune er i gang med en lokalplansændring, hvor vi lægger op til at der skal være mulighed for både selvbyg, medbyg og nøglefærdige løsninger af halmelementbyggeri, i klynger eller fritstående, domes eller Tinyhouses. Alt byggeri skal selvfølgelig overholde byggereglementet samt fremstå med et æstetisk godt helhedsindtryk.

Vi er p.t. ca. 10 husstande, som er parate til at indgå i købet af Brovej 7. For at kunne realisere købssummen leder efter flere personer i alle aldre og inviterer derfor til infomøder, som foregår via Zoom.
Læs mere på www.levefaellesskab.dk og tilmeld dig til vores infomøder.
Næste infomøde: Tirsdag, den 6. april