LAND workshop på Samsø

LAND workshopSøndag formiddag til årsmødet mødtes 28 entusiastiske permakulturister for at vide mere om LAND netværket. LAND blev introduceret og deltagerne fik chance for at lære hinanden lidt at kende. En af øvelserne gik ud på at afdække behov og ressourcer blandt deltagerne i netværket.

IMG_1253Øvelsen viste, at der er behov for praktiske, visuelle og håndgribelige eksempler på permakultur i praksis. Disse eksempler kan give inspiration til bedre måder at leve på og til at lære færdigheder. Behovet for andre at udveksle med er også stort, især erfaringer, viden og entusiasme, men også planter, frø og dyr. Der er behov for fællesskab, kontakt med andre og at vide at vi er mange og mangfoldige, at vi løfter i flok og kan organisere os.

Der er samtidig mange deltagere der har erfaring og viden at dele ud af. Der er også deltagere der kan tilbyde deres arbejdskraft, ideer, opbakning, kærlighed til jorden og formidling af budskabet og information om permakultur. Mere specifikt er der deltagere der tilbyder deres viden omkring får, uld og spinding; smagsoplevelser af utraditionelle grøntsager; viden om dyrkning i cirkelbede; og erfaring i formidling i økosamfundssammenhæng. Der er deltagere der gerne vil bytte planter og frø og der eksisterer en planteskole for skovhaveplanter. Der er en deltager der gerne vil skabe et sted med udgangspunkt i et almindeligt parcelhus med have der kan modtage gæster og besøgende til inspiration.

Alt i alt tilbydes der mange erfaringer og konkret viden om elementer i permakultur. Netværket kan hjælpe til med at få den viden udbredt og få folk til at finde hinanden. Vi er godt på vej!

IMG_1251