LAND netværket repræsenteret på ”Mere liv i Haven” festival

image001 (2)

Festivalen ”Mere Liv i Haven”, som fandt sted i Fredericia lørdag d. 25. oktober, var en stor success.  Festivalen var organiseret af Praktisk Økologi, som gjorde en stor indsats for at samle 230 have- entusiaster og blandt dem var 47 workshop-holdere.

Land_logo_rentegnetLAND var godt repræsenteret til festivalen med medlemmer fra alle LAND centrene og medlemmer fra de fleste kommende LAND centre. 3 LAND ansvarlige holdt workshops under festivalen: Karoline Nolsø Aaen holdt et værksted om etableringen og design af skovhaver i Danmark. Med afsæt i sin egen skovhave i Permakulturhaven Myrrhis og LAND center på Friland viste Karoline billeder og fortalte om skovhavens mange funktioner, der foruden at være et produktivt økosystem, også er kulstoflagrende, modstandsdygtige og regenererende. Værkstedet var godt besøgt med 51 deltagere, hvoraf flere overvejede at skabe skovhaver derhjemme.

Candela Vargas fortalte generelt om LAND centre til 10 nysgerrige sjæle og gav dem en god liste af steder, som de kunne besøge og lære mere om permakultur.

Den tredje workshop blev holdt af LAND aspirant Aiah Noack. Det handlede om ”perma-grøntsager”. Deltagerne lærte med alle deres sanser om ca. 30 forskellige flerårige spiselig planter som Aiah Noack sælger på Naturplanteskolen ved Hedehusene.

Familie- og fællesskabsstemningen var synlig og mærkbar dagen igennem og alle folk, der var involveret i LAND, havde gode omstændigheder for at skabe et stærkere netværk.