LAND

Den bedste måde at forstå permakultur på er at se den i praksis. Derfor er LAND projektet blevet skabt med det formål at skabe et offentligt tilgængeligt lærings- og demonstrationsnetværk omkring permakultur i Danmark. Land_logo_rentegnet

Læring, Aktivitet,  Netværk og Demonstration

LAND projektet er en tilpasning af et tilsvarende engelsk projekt, der har haft bragende succes. LAND står for ”Learning And Network Demonstration” og projektet sætter fokus på læring omkring bæredygtige løsninger for hverdagen.

Det er almindelige husholdninger i byen og på landet, der er transformeret med gennemtænkt design fra at have højt forbrug af energi, vand og tid, samt meget affald, til at blive mere og mere selvforsynende og med til at støtte en bæredygtig livsstil. LAND centrene kan også være lokale projekter, der inddrager stedets beboere og hvor der lægges vægt på netværket og de sociale aspekter, som udmønter sig i, at centrene typisk udbyder rundvisninger, udveksler færdigheder og holder kurser i bæredygtig tilpasning til et lavere energiforbrug.

LAND centrene, der er del af LAND netværket, vil hjælpe til at gøre permakultur værdsat og forstået af flere mennesker. Vi vil vise en bredere skare af mennesker, at permakultur virker!

LAND centrene vil demonstrere permakultur i praksis og vidensdele igennem lokale netværk. Gennem netværkene vil projektet støtte udvikling af færdigheder indenfor lokal produktion, design af
arealanvendelse i samspil med boligen, viden og praksis omkring bæredygtig levevis og permakultur til gavn for både permakulturpraktikere og offentligheden. LAND projektet hjælper til at støtte de lokale LAND centre, så de bedre kan udvikle lærings- og demonstrationsaktiviteter.

Man starter som “LAND starter” og når alle kriterier er opfyldt bliver stedet akkrediteret af Permakultur Danmark som LAND center.

Hvis du gerne vil ansøge om at blive LAND starter, så se mere om ansøgningen her.

Du kan finde mere information og en guideline til LAND netværket i Dokumenter og mødereferater.

Søg om støtte
Er du med til at formidle viden på et LAND-center gennem events eller workshops? Så søg Permakultur Danmarks pulje til at udbrede viden om permakultur gennem events og arrangementer. Se ansøgningskriterier her og kom i gang med forberedelsen til dit næste event.


LAND centre og startere
LAND kortet

land-kort-iconSe LAND kortet og find et medlem af LAND netværket i dit lokalområde.


LAND nyhedsbrevetVelkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!