Grøn puls – bogudgivelse

FORSIDE.jpg visesDyrk i byen – mellem fliserne, på stenbroen, altanen, taget, gaden…

Ønsker du at dyrke grønt og økologisk, selv om du bor midt i byen? Vil du vide, hvordan din indsats gavner klimaet? Lad dig inspirere af de mange eksempler på grønne by-projekter i bogen Grøn Puls. Rigt illustreret, skrevet af to grønne ildsjæle.

Bogen viser, hvordan gode grønne ideer faktisk kan blive til virkelighed med ganske få midler og ved en overkommelig indsats. At de gode initiativer batter. Mærk den grønne puls og kom selv i gang!

”Gå selv i gang selv om det ikke redder verden her og nu. Dit eget eksempel kan inspirere andre. Vi vil med en stribe eksempler på grønne initiativer vise, at der er en spændende udvikling på vej. Hele tiden dukker der nye initiativer op. Ikke bare i de store byer, men over hele landet.”

Forfatternes begejstring for at leve grønt og kreativt smitter, og de inspirerer med deres mange eksempler til at gå i gang. I fællesskaber, med familie, venner, naboer og andre grønne ildsjæle. Forfatterne strøer om sig med deres store viden om økologi, miljø og klima.

”Vi mener, at det er meget afgørende for en moderne storby, at der er åndehuller i byen, hvor voksne kan slappe af, og børn kan lege og bruge kroppen og nyde at være sammen med deres forældre under åben himmel.”

Grøn Puls kommer rundt om de forskellige aspekter af at dyrke og leve økologisk og bæredygtigt i og omkring byen. Den giver indblik i, hvordan Danmarks største taglandbrug er blevet til midt i København. Den beskriver, hvordan man kan afsætte de grønne afgrøder på fx Farmers Markets eller kaste sig over økologisk madlavning med bogens opskrifter. Den giver ideer til, hvordan du kan få glæde af børns begejstring for at have hænderne i mulden og dyrke kreativiteten med genbrug. Og den tager på en tur til Danmarks første terapihave, hvor forskning af det grønne rums påvirkning på vores sind i en ellers stresset hverdag udforskes.

’Grøn Puls – Dyrk i byen mellem fliserne, på stenbroen, altanen, taget, gaden’ er en bog fuld af eksempler på, hvordan du kan hjælpe på klimaet ved at dyrke grønt i byen, hvor du bor og opholder dig. Bogen giver praktiske råd til at komme i gang med dyrkningen, den rummer utallige eksempler på grønne by-projekter af større eller mindre art, der allerede er søsat, og den giver ideer til at dyrke fællesskabet omkring det grønne.

Rekvirer dit anmeldereksemplar hos Forlaget Sustainable: jdm@gmail.com eller 29258655

OM FORFATTERNE

Hanne Damm har arbejdet som børnehaveklasseleder i en årrække og har også her anlagt haver, samlet kompost, plantet træer, holdt høns. I 2011 skrev hun en bog sammen med Sophie Malmros ’Kitch, glimmer og genbrug’.

Jørgen Dahl Madsen er uddannet fra Landbohøjskolen og Nordisk Institut for Samhälsplanering i Stockholm. Siden han i 2006 stiftede NGO-virksomheden JDM Communication har han med blandt andet flere publikation arbejdet aktivt på at gøre byen grønnere og at styrke økologien.

Hanne og Jørgen dyrker i dag en stor, økologisk certificeret sommerhushave ved Torup, som leverer grøntsager til forskellige events og spisesteder rundt om i landet.

FAKTA OM BOGEN

TITEL: GRØN PULS. Dyrk i byen – mellem fliserne, på stenbroen, altanen, taget, gaden…

FORFATTERE: Jørgen Dahl Madsen og Hanne Damm

SIDER: 120

PRIS: 248,-

ISBN: 978-87-991759-6-3

UDKOMMER: 28. november 2014

INFORMATION: Yderligere oplysninger om indhold, forfattere, interviewaftaler eller rekvirering af anmeldereksemplar kan ske ved henvendelse til Jørgen Dahl Madsen, Forlaget Sustainable, Tlf. 29 25 86 55, email: dahlmadsen@gmail.com