Med Naturen som Læremester. Spirituel og praktisk permakultur

Dato: tirsdag 23. juli 2019 - søndag 28. juli 2019
Klokken: Hele dagen

5 dages sommerretreat på Samsø

Der er kun ét liv

Det er den samme livskraft der flyder gennem alting – myre, orm, æble, menneske – alting vævet sammen i gensidige forbindelser. Intet opstår udenfor denne forbundethed.

Permakulturen tager udgangspunkt i forståelsen af denne sammenhæng og på forestillingen om, at det er muligt at skabe levende systemer, der vedvarende tilfredsstiller menneskelige behov og samtidig tilgodeser dyr, planter og jord – i en smuk, frodig og gensidig proces.

På dette retreat kommer vi til at arbejde på mange forskellige måder – både meditativt, contemplativt og praktisk – med forbundetheden og permakulturens etik og retningslinier for, hvordan vi kan omsætte den i praksis til bæredygtige livfulde liv. Om formiddagen arbejder vi primært teoretisk/meditativt, om eftermiddagen med praktiske øvelser, guidede meditationer oma. i skovhaven eller andre steder i Samsøs smukke natur.

På Inspiratoriet har vi 1,3 ha have med 2500 m2 skovhave, køkkenhave, prydhave og naturen lige udenfor døren, så der er mange muligheder for at opleve forbundetheden i praksis – både i de indre og i de ydre landskaber.

Kurset bliver afholdt på letforståeligt engelsk, hvis der er udenlandske deltagere – ellers på dansk.

Cecil Rye Olsen er underviser på kurset. Hun har PDC (permaculture design certificate), er havenørd og underviser i meditation og selvafvikling

Dagligt program (cirka tider)
08.00 Morgenmad
09.00 Morgen-session, undervisning, meditationer, dialog, øvelser etc.
12.30 Frokost
13.30 Fritid, siesta, gåture osv.
15.30 Eftermiddags-session, meditation, undervisning og praktiske øvelser/nærværsarbejde i skovhaven
18.30 Middag
20.00 Aften-session, kort meditation og resonans arbejde
21.00 Godnat

Ankomst: Den 23. juli ved frokosttid. Efter frokost er der tid til at finde dig til rette, inden vi starter retreatet med en check-in session med praktisk information osv. kl. ca. 15.30-18.00. Vi spiser aftensmad kl. 18.30 og har derefter en kort aftensession fra 19.30-21.00.

Hvordan kommer du til Samsø: Du kan tage en færge fra Kalundborg til Ballen eller fra Hou til Sælvig. For nærmere info om færger se: www.faergen.dk (Sjællandssiden) og www.tilsamsoe.dk (Jyllandssiden). Vi booker gerne taxa fra færgerne til Retreat Centret, hvis du fortæller os, hvornår du ankommer.

Sted: Inspiratoriet, Sildeballe 17, 8305 Samsø Retreat Centret er bygget i to af de gamle staldlænger på vores gård, der ligger i hjertet af Samsø. Der er 10 dobbelt / enkeltværelser og fælles badeværelser og toiletter, smuk meditations / undervisningsal, en stor have, åbne marker, høje himler og gode vandreture lige uden for dørene og ca. 15 min. gang fra gode badestrande.

Mad: Maden er enkel, vegansk/vegetarisk og så økologisk som muligt.

Vi høster i fællesskab, hvad vi kan finde i køkkenhave og skovhave, så vi får lært at bruge de mange spændende planter og frugter, der indgår i en permahave.

Vi forventer også at du giver en hjælpende hånd med borddækning, madlavning, rengøring osv.

Betaling og depositum:

Kursusafgiften er 3.500 kr. inkl. kost og logi. For at booke en plads, beder vi om et ikke-refunderbart depositum på 1.500 kr. indbetalt på konto 8401 1196015 i Merkur Bank.

Afrejse:

Retreatet slutter efter frokost den 28. juli. Herefter hjælpes vi alle ad med let oprydning inden vi krammer og siger farvel.

Jeg glæder mig til at udforske altings forbundethed sammen med jer :o)

Kærlig hilsen

Cecil

Adresse
Sildeballe
8305 Samsø
Danmark

Indlæser kort...