Bredholt Skovlandbrug: Nøddeskov med dyrehold

Dato: lørdag 12. november 2016 - søndag 13. november 2016
Klokken: 10:00 - 17:00

Bredholt Skovlandbrug – workshoprække

fra græsmark til skovlandbrug ved Bjerringbro

Bredholt er en idyllisk beliggende landejendom med 10ha. jord syd for Bjerringbro. Ejendommen består bl.a. af 4,5ha. eksisterende ungskov og ca. 4ha. græsmark. I løbet af de kommende år skal Bredholt forvandles til et spiseligt landskab bestående af nødde- og brugsskov med dyrehold og alleycropping (allédyrkning), hvor træer, afgrøder og dyr kommer til at indgå i en kulstoflagrende symbiose.

Fra efteråret 2016 til 2017 arrangerer Permakulturhaven Myrrhis v. Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb i samarbejde med Bredholts ejere Tanja & Jens Boll en række praktiske workshops, hvor du som deltager kan forvente at få hands-on erfaring og teoretisk viden om etablering af skovlandbrug.

Vi indleder hver workshop med teoretisk introduktion, hvorefter vi sammen udfører teorien i praksis. Husk derfor arbejdshandsker!

Bemærk at tilmelding er nødvendig for hver workshop. Følg links herunder for mere info. Du er velkommen til kun at deltage på en af arrangementerne, men har du lyst til og interesse for at se forvandlingen af Bredholt, anbefaler vi at du deltager på så mange som muligt.

Nøddeskov med dyrehold

Dato: 12-13. november 2016
På denne to-dages workshop gennemgår vi dyrkningssystemer egnet til den eksisterende skov på Bredholt, skovens økologi og udfordringer (råvildt, gnavere, relevant lovgivning, mm.), integrering af dyrehold og indhegning. Det bliver en praktisk weekend, hvor vi fokuserer på hvordan en skov kan omdannes til en spiselig skov.
Praktiske indslag: kortlægning af nøddetræer i skoven, udplantning og beskyttelse af nøddetræer.
Facilitatorer: Karoline Nolsø Aaen & Tycho Holcomb, permakulturhaven.dk
Pris: 600 kr
Tilmelding nødvendig her (TILMELD DIG HER)

Øvrige workshops:

Podekursus og etablering af planteskole

Dato: slutning af marts/beg. af april 2017
Mere info følger…

Kortlægning af Bredholts skovlandbrug

Slutning af oktober/begyndelsen af november 2017.
Mere info følger…

Etablering af Silvopasture & Alleycropping

November 2017
Mere info følger…
NB! Alle workshops er på adressen: Bredholt 3, Bjerringbro.

Adresse
Bredholt 3
Bjerringbro
Danmark

Indlæser kort...