EValuering af Nordisk Træf 2020

Nordisk Permakultur træf varede en weekend. Søndag før frokost er vi i gang med at evaluerer vores weekend og vi sidder i grupper – vores gruppe består af 4 personer – i et bredt aldersspænd.

Vi har bestemte at dele nogle af vores overvejelser omkring hvad hele træffet har gjort ved os hver især.

· Jeg synes ikke at jeg har ikke meget viden om permakultur, jeg har en PDC, men jeg kender ikke rigtig nogen i netværket. Før jeg tog afsted havde jeg en masse blandende tanker – jeg skulle blaffe fra den anden ende af landet – så det første jeg tænkte var : gad vide om jeg når derhen – Det næste var ”gad vide om der kommer andre end dem der bare sidder i foreningens bestyrelses møde – Jeg bestemte at tage med fordi jeg tænkte at det var en god udfordring for mig – jeg har været med fordi jeg ønskede at få inspiration. Jeg ville gerne møde nogle mennesker der er interesserede i det samme som jeg – jeg er blevet mødt af et åbent imødekommende fællesskab. Der var mange der ikke kendte hinanden – og der var også mange der kendte hinanden.

Permakultur fællesskabet handler om nogle grundlæggende meget hensynsfulde principper – og jeg har oplevet at det netop også sådan nogle venlige og hensynsfulde mennesker man møder – det var rart at det jeg havde forventet, var det jeg mødte – jeg har mødt inspirerende mennesker – Træffet har været oplysnende på et universelt grundlag – og hele træffet har rummet både nybegyndere og nogle som var meget avanceret .

· Da jeg læste hjemmesiden var jeg i tvivl om træffet kun var for dem der vidste rigtig meget. Jeg interesserede mig for Permakultur og praktiserer noget er ligner i vores have. Jeg var nysgerrig . Der har været en masse meget forskellige workshops, og der har været en masse fortællinger fra det virkelige liv. Fortællinger om hvordan mennesker rundt omkring i Norden er i gang med Permakultur. Jeg har skaleret mine egne forventninger til hvad jeg selv skal og hvad jeg kan. Jeg har indset at det er iorden med små skridt. Mit mål med at komme var meget uklart. Det var bare en retning jeg gerne ville i. Jeg har fået frø med hjem til flerårige grøntsager, vi har fået god mad der rummede alles behov. Jeg har fået netværket en hel masse og kommer hjem med nye gode venner som jeg kan starte små projekter op sammen med.

· Jeg synes at det har været mega motiverende at høre om de start-ups der er. Jeg har før tænkt stort. Jeg har haft en ide om at at jeg kunne ville blive selvforsynene på et par år. Jeg har aldrig groet mad før – men det jeg har set her er at man bare kan starte ud småt og så lade det vokse.

 

 

· Det der sker her på Permakultur træffet er at at vi inviterer hinanden ind i projekter – træffet bliver en katalysator for nye projekter – når vi kommer her er der nogle tandhjul der sættes sammen, vores viden og ideer bliver aktiveret – og vi får mulighed for at bruge den diversitet der er indholdt i netværket.

· Vi kan alle 4 genkende fornemmelsen af at genfinde mening med det vi laver og det vi har gang i derhjemme. Vi føler os som en del af et netværk, et fællesskab, Vi har oplevet humor, livsglæde og gode venner på tværs af geografi, alder og andre skel som normalt adskiller os. Vi har oplevet sammen