Alternativets Madklub

Klimavenlige madvaner og permakultur var aftenens tema for den første madklub arrangeret af frivillige med tilknytning til Alternativet på Vesterbro.

IMG_0710

Cathrine Dolleris underholdt med historien om LAND netværket og det at få hands-on læring på levende permakultursteder, bl.a. GeoLiv. Eksemplerne på de klimavenlige madvaner var blandt andet: høst fra egen have/taghave/projekt/vindueskarm og hvorfor det er gavnligt; fermentering; opbevaring i koldrum; tørring, sankning, lokal handel mm. Der blev også tid til at nævne komposttoiletter, genbrug af materialer, tøj og ting, masseovn mm.

Det var en skøn aften med god stemning. Der var dejlig mad doneret af forskellige virksomheder og lækkert tilberedt af frivillige. Det økologiske spisehus BioMio gav mad, som blev til smagfulde gryderetter i stedet for madspild. Omkring 70 glade unge mennesker i 20’erne mødte op, samt en håndfuld medlemmer fra Vesterbro sogn, som havde lagt Enghave Kirke til formålet. En byhave på kirkens jord havde nu været i gang siden april 2015 og blev passet af spejderne.

Madklubbens fokus var blandt andet omkring Madspild, grønt forbrug, natursyn, fællesskab, åben dialog, bæredygtighed og inklusion. Aftenen blev sluttet af med en forrygende mini-koncert med Marc Facchini, hvis budskaber gik godt i tråd med Madklubbens.