HVORDAN FORVANDLER VI SKOVUKRUDT TIL MAD?

Svampepodning i skoven – Vi har netop valgt at inddrage endnu en workshop på permakulturtur certifikatkurset d.27.juni-8.juli.

Kan være et billede af 3 personer, folk, der står, træ og udendørs
Kan være et billede af mad

Kan være et billede af 4 personer

På sidste foto fremlægger Lars det permakulturdeisgn han i sin tid lavede på et tilsvarende kursus… idag er det realiseret på Skovvirke.

Undervisning og workshops sker på Permakulturgaarden i Skovvirke, hvor der er mange eksempler på skovlandbrug, der regenererer naturressourcerne og modvirker klimaforandringerne: Selvfodrende hønseskov, madskove, nøddeplantage og løvfodring, cideræbler m. gæs osv. og offgrid halmhuse i alle stadier af byggeri med spændende spildevands- og energiløsninger.

På yderligere studieture supplerer vi så endnu flere aspekter af permakultur ses:

Hjortespringgård med marketgardening, Højproduktiv Permakultur-parcelhushave, Holistisk afgræsning med køer og får på Svanholm, Køge Fælles Jord m. tinyhouses , skovhave og planlagt allédyrkning, Permatopia – specialrundvisning om Permakultur, Svanholm organisation med konsensusdemokrati gennem 43 år

Kurset tager afsat i at Bogen om Permakultur er læst og derfor: Stor vægt på praksis eksempler, workshops, dybdegående teori og fordybelse i et konkret selvvalgt permakulturdesign med sparring fra Esben Schultz og Mira Illeris, der har 22 års erfaring med permakultur i praksis og formidling heraf.

Kun 3 ledige pladser… SU-rabat.

Skriv hvis du har spørgsmål… Vel mødt Mira og Esben

Tilmelding: https://permakulturgaarden.dk/

Permakultur Livsstil

Kursus 9-11 juni på Kattekærhus LAND center, Orø

Nysgerrig på hvordan en livsstil med permakultur i centrum kan se ud? Så er kurset her for dig. Vi bruger det levede eksempel som udgangspunkt og kommer rundt i skovhaven, køkkenhaven, i stuen og køkkenet. Hvilke valg er vigtige, hvordan lever man med gældfrihed og hvordan sætter man gode mål for sig selv? 

Vi satser på at have tid til alle og få givet inspiration på de udfordringer, du står over for. Der er få pladser tilbage. 

Læs mere og tilmeld dig her

 

Ny hjemmeside – permakultur.dk

Kære medlemmer og interessenter
Det er med store glæde og stolthed vi endelig kan præsentere den nye hjemmeside. Du kan se den her på permakultur.dk. Vi håber du kan lide den, og har lyst til at gå på opdagelse i den.

Vi holder den gamle side åben 30 dage endnu, da vi stadig mangler at få overført et par ting, blandt andet alle vores subscribers, som bliver overført i løbet af en uge. Mobilversionen er heller ikke helt på plads endnu. Derefter vil den gamle adresse pege på den nye.

Synes du der mangler noget fra den gamle side, så giv os gerne besked på post@permakultur-danmark.dk.

I løbet af de næste par dage får vi sendt login ud til de personer, vi ved lægger mange indlæg op. Hvis du kun sjældent lægger noget op, gør vi det for dig. Kontakt post@permakultur-danmark.dk

 

Årsmøde og generalforsamling

Kære medlemmer

Vi glæder os til at byde jer velkommen til årstræf med De Grønne Venner og foreningens generalforsamling søndag d. 8 maj kl 9.30 – 13.30 på Avnø Højskole. Se nedenfor dagsordenen for generalforsamlingen.

Vil du stille op til bestyrelsen? Der er blevet to ledige pladser tilgængelige i bestyrelsen, så hvis du vil være med til at udvikle foreningens arbejde og få nogle nye perma-venner er du velkommen til at stille op. Skriv en mail til post@permakultur-danmark.dk

 1. Samtykke dagsorden
  1a) Valg af ordstyrer/ facilitator (nomineret: Kaare Wangel) 
  1b) Valg af referent/ minutes
  1c) Vedtagelse af dagsorden/ samtykke 
 1. Fremlæggelse og godkendelse af bestyrelsens beretning
 2. Fremlæggelse og godkendelse af revideret regnskab
  3a) Godkendelse af årsregnskab 2021 of budget 2022
  3b) Fastsættelse af kontingent 
  3c) Valg af revisor (Nomineret: Sune Scherfig) 
 1. Bestyrelses og medlemmers forslag til behandling
  4a. Vedtægtsændring §12 Bestyrelse 
 1. Valg af bestyrelse
 2. Eventuelt
 3. Check-ud og fejring

Tilmeld dig årstræffet her: https://bofaellesskab.dk/aktiviteter/arrangementer/faelles-arstraef-med-de-gronne-venner

Deltagelse i generalforsamling er gratis og kræver ikke tilmelding.

Bedste hilsen
Bestyrelsen

 

 

Super arrangement om flerårige grøntsager på LAND Center Køge Fælles Jord

Lørdan den 23. april ledte Maj-Britt Lilliequist, som er uddannet i permakultur og arbejde med videreformidling af fremtidens fødevarer, os en tur igennem KFJs dejlige madskov, hvor vi smagte på mange forskellige flerårige grøntsager. Vi fik masser af relevant information om dyrkningsmetoder,  jordforhold og om anvendelse af grøntsagerne. Det er virkelig et dejligt sted, så hvis du ikke har besøgt dette LAND Center endnu, kan det varmt anbefales. Maj-Britt havde tilberedt en dejlig salat af nogle af de flerårige grøngtsager og der var godt gang i salget fra den lille planteskole. Der bliver afholdt en række  arrangementer på Køge Fælles Jord over sommeren.  Hold øje med opslag på FB.

Gravefri dyrkning af enårige grøntsager?

Drømmer du om at dyrke grøntsager, der er klimavenlige og sunde, så kom med på havebrugskurset d. 30. april – 1. maj på LAND centeret Permakulturhaven Myrrhis.

Forfatterne til bøgerne Permakulturhaven og Mad med flerårige grøntsager giver alle deres bedste teknikker og metoder på dette hands-on kursus! Alle kan være med – nye som erfarne haveentusiaster.

Se permakulturhaven.dk for tilmelding og mere info

 

Pludselig 2 ledige pladser i praktikuge på Permakulturgaarden i Skovvirke!

 
Hverdagene kl.9-15 i uge 17 (d.25.-29.april) har vi praktikuge på Permakulturgaarden… den har længe vejret fyldt, men nu er der kommet 2 afbud. Skal du med?
 
Arbejdet bliver varieret med forskellige opgaver på permakulturlandbruget: Lægge kartofler med lagsange-metoden, etablere gravefri bede, forårspleje træer, hegne i nødde-/gedeplantagen, etablere flerårige grønsager mm.
 
Du kan enten sove hjemme eller på Svanholms naturcampingplads. Medbring telt og sovegrej, madpakke og arbejdslyst.
 
Kontakt mirailleris@gmail.com

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!