Giv permakultur i julegave

 

På opfordring fra flere, der gerne vil give Bogen om Permakultur i gave, men synes at sættet på 15 stk er for stort … her et gavesæt på 4 stk.

Giv til din kollega, nabo, onkel mm. Som kan have glæde af at læse, om hvordan en helt anden retning er mulig… hvordan vi er mange, der er i gang med at skabe en kulstoflagrende livsstil med skovhave og gravefri dyrkning, skovlandbrug og dyrehold, lavenergihuse af lokale naturmaterialer, lokale energiløsninger, akvakultur og spildevandsrensning og organisation og økonomisystemer der skaber alt dette.

Giv en gave der skaber konkret handling og håb… for det ser jo desværre ikke ud til vores politikkere, hverken nationalt eller globalt, gør nok.

Læs anmeldelser af bogen her https://permakulturgaarden.dk/bog/lektoerudtalelse/

Køb: https://permakulturgaarden.dk/shop/

 

HJERNERYSTELSE

Hej til jer, der følger med her med nyt fra Permakulturgaarden.
 
I har ikke hørt noget længe, fordi jeg d.29.august slog hovedet op i vores 4-årige drengs køjeseng og fik en hjernerystelse🤨, der giver hovedpine så snart jeg ser på en skærm og derfor bærer jeg også disse smykke store solbriller. I starten sov jeg 16 timer i døgnet… men jeg er på vej op og vil så småt begynde at arbejde igen.🌱🌳🙂
 
Efterårsnummeret af Tidsskriftet om Permakultur er derfor forsinket. Om det kommer i december eller først i det nye år, tør jeg ikke sige. Alle artikler til tidsskriftet er planlagt og det bliver et super godt nummer med bidrag fra mange spænende permakulturprojekter🌿🍒. Du modtager nummeret, som abonnent eller medlem af Permakultur Danmark i 2021 uanset hvad😀.
 
Permakultur Danmark kører efterårstilbud på medlemsskab netop nu. https://permakultur-danmark.dk/da/land-2/land-centre-og-startere/indmeldelse/
 

NYHEDSBREV – NOVEMBER 2021

I dette nyhedsbrev kan du møde de nye bestyrelsesmedlemmer og læse lidt om, hvad vi arbejder med lige nu, komme med til seneste LAND-forsamling, læse om fermentering som naturens svar på konservering og få links til spændende kurser og events. Og der er stadig Erasmus+ penge at søge, hvis du overvejer et kursus i undervisning.

Læs mere

 

 

 

 

 

LAND-forsamling 2021 i Vester Vedsted på østersjagt

endeligt program for landforsamling 12.- 14. november

  • LAND center præsentationer
  • workshop om sociokrati
  • østersplukning i vadehavet
  • EU samarbejde: international Action for Community Transformation
  • Vester Vedsted tur inklusiv UHR skoven
  • workshop om LOGO tryk på stof 
  • udflugt og rundvisning ved Kalleballe halmhuse og Tinas skovhave
  • LAND netværk og visioner for 2022
  • hygge, bål og god underholdning

Lyder det for godt til at gå glip af, så kan du stadig nå at tilmelde dig til dette års LAND Forsamling i Vester Vedsted nær Ribe. LAND forsamling er gratis for Permakultur- Danmarks medlemmer, som ønsker at udbrede viden og begejstring for permakultur. Fuld forplejning og overnatning med eget sovegrej i forsamlingshus eller i den tyske bunker…..

Detaljeret programmet sendes ud til alle deltagere. Tilmeld dig her:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScywG29bpFPlz78eyKmCKZ-TYTmRIw_Vw0cQOzNL7LOsGqioA/viewform?fbclid=IwAR2wJqRM5QxGtWlsIxZfAItX03isx-7BMAW4k5fMCLp_UEVfnekNd1CqQrQ

VI SES!

 

 

Permakultur i TOMTER

Boligfællesskab i Tomter

Tomter Permakultur projekt er et visionært permakulturprojekt, som søger at starte et bolig fællesskab i Indre Østfold kommune, kun 30 minutters kørsel fra Oslo. Initiativtagerne bag, drømmer om en landsby med cirka 30 huse, hvor der er plads til både ældre, familier og unge mennesker. Husenes størrelse vil variere efter behov, og der vil være et fælleshus, hvor beboerne kan lave fælles middage, og møde hinanden. Folkene bag projektet har en vision om at leve vegansk, for at skabe bedre vilkår for alle levende væsener på jorden, hvilket betyder at alt mad der bliver lavet i fællesskab bør være plantebaseret.

Det kuperede terræn og den omgivne skov, sætter rammerne for et diverst spændende landskab som vil udgøre den lille landsby. Grunden har de fået tildelt af Indre Østfold kommune for omkring 1 år siden, og siden er kernegruppen i projektet, gået i gang med at observere og planlægge. Designprocessen er samskabende og tager udgangspunkt i permakultur principper og interessenter inviteres til at tage del i processen, som bliver vejledt af kyndige Robin Leen, som har over 30 års erfaring i arbejdet med permakultur.

Der afholdes samskabende workshops med interesserede, hvor man både lærer om permakultur og tager del i fællesskabet og opstartsprocessen. En tegnestue er engageret i projektet, og har skitseret de første tegninger, som skal formidle projektets idegrundlag. Den seneste workshop og permablitz, tog sted i september over en weekend, hvor der blev udviklet ideer og koncepter til forskellige dele af grunden. Dertil blev der plantet frugttræer, og transplantet elletræer fra elven op til hovedområdet, hvor træerne danner grundlag for den kommende skovhave, som skal omgive husene.

Hele ideen for økolandsbyen drager inspiration fra den danske model for bofællesskaber, som startede tilbage i 70’erne. Siden er der blevet bygget mange økolandsbyer, bofællesskaber og lignende i Danmark. Konceptet er dog stadig relativt ukendt i vores nabolande, som kan drage inspiration fra disse eksempler. Det nyligste eksempel er Karise Permatopia, som er et ambitiøst tegnestue projekt, som bygger en permakultur landsby op fra bunden.

Hvis man er interesseret i at deltage i processen eller få en andel til et hus, kan man skrive en mail til Jørend på Jørend@mail.no

Ann fra Tunaweza permaculture project i Vestkenya vil gerne på pdc-kursus.

Crowdfunding:
Ann fra en af Tunaweza Permaculture´s kvindegrupper i slumkvarterne i Kisumu brænder for at lære mere om permakultur. Hun vil gerne deltage i det permakultur-design-kursus, som Steve, Tunaweza-Permaculture Project og Odienya Permaculture Institute afholder fra d. 3. – 13. november. Uden tvivl en god investering i en kraftfuld ung kvinde, der kan gøre en stor forskel i sit lokalområde med gode permakulturværktøjer, som hun lærer på kurset.
Støt via mobilepay på 2264 9262, det er min konto, Tove Bang, og jeg sender pengene ubeskåret videre.
Et kursus koster ca. 2500 kr. inklusiv bespisning og ophold. Hvis der kommer mere ind via crowdfunding går støtten til en ung mand, Aron, der laver selvlært permakultur med sin landsby. Han vil også helt vildt gerne på kursus.
Læs Steve´s tekst om Ann: Ann’s profile
Læs Aron´s tekst om sig selv: Aron´s story about himself and permaculture
 
Dette er kursusopslaget for PDC´en, som Tunaweza Permaculture

og Odienya Permaculture Institute har oprettet.

Se også projektbeskrivelse og budget for kurset her.

Du kan dele opslag om PDC´en på Tove Bang Nielsen 

og Tunaweza Permaculture Facebook site her.

På forhånd tak for din donation!

Tove og Steve fra Tunaweza

land forsamling 12.-14. nov. tilmelding

Invitation til LAND forsamling i Vester Vedsted

UHR-Skoven byder velkommen til LAND Forsamling den 12. – 14. november i Vester Vedsted ved Ribe. Regn med at møde masser af skønne mennesker og et inspirerende netværk, samt masser af fælles aktiviteter, der vil bringe permakultur fremad. 

I UHR-Skovens ånd vil LAND Forsamlingen være spredt ud over landsbyen Vester Vedsted med flere lokaliteter i spil – derfor medbring tøj efter vejret, samt vaders, gummistøvler og en ligekærv skruetrækker. Vi starter i Forsamlingshuset fredag med fortællinger fra LAND centrene. Traditionen tro får vi en rundvisning på stedet lørdag og mulighed for at udveksle erfaringer og planlægge for fremtiden. Lørdag aften drager vi på vaden for at plukke østers, hvis vejret tillader. Søndag besøger vi Kalleballe og Tinas permasted med skovhave og halmhus. 

Der vil være lokal privat indkvartering – shelter, telt eller hus – medbring selv sovegrej. Maden laves af Signe i årstidens bedste ingredienser. Børn er yderst velkomne – de skal medbringe udetøj, da vi laver udendørsaktiviteter. Medbring madpakkecontainer til søndag. 

Vi glæder os til at se jer allesammen!

Permahilsner

UHR-Skoven

Dorethe, Kirsten & Christian

Tilmelding i følgende formular:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScywG29bpFPlz78eyKmCKZ-TYTmRIw_Vw0cQOzNL7LOsGqioA/viewform?usp=sf_link

Vi følger myndighedernes anbefalinger i forhold til corona, derfor kan ændringer forekomme.

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!