Foreningen

Permakultur Danmark er en medlemsstyret og medlemsbaseret forening med en bestyrelse bestående af (i alfabetisk orden)  Cathrine Dolleris, Charlotte Lou Langdon,  Dorte Fløjgaard, , Kurt Holm, Mette Brodersen og Ruben  Hernandez  Romero (suppleant), Sonja Heden (suppleant) Tanja Condrea og Tove Bang.

Bestyrelsen holder fysiske møder 3-4 gange om året og derudover onlinemøder efter behov. Alle medlemmer er velkomne til at deltage, send blot en anmodning til post@permakultur-danmark.dk.

Referater af bestyrelsesmøder uploades efter hvert møde her: Referater af bestyrelsesmøder .

Den nye bestyrelse. Foto; Henriette Spandet Jensen

Foreningens vedtægter kan findes her: Vedtægter for foreningen

Foreningens forretningsorden kan findes her: Forretningsorden 2015-2018

Som medlem har du stor medindflydelse og mulighed for at påvirke foreningens arbejde for at fremme og udbrede kendskabet til permakultur. Læs mere under ‘Vær med‘ og meld dig ind her.

Du kan altid kontakte bestyrelsen via post@permakultur-danmark.dk. Vi glæder os til at byde dine ideer velkommen!

Permakultur Danmarks CVR-nummer: 34420971
Permakultur Danmarks PIC-kode: 948295087

Indbetaling sker på:  Reg. nr.: 8401 Kontonr.: 1047697
Bank: Merkur Andelskasse.
IBAN: DK4684010001047697
SWIFT adresse/BIC : MEKUDK21
Donationer er velkomne!

 

 

 

Cathrine Dolleris

Jeg vil gerne fortsætte mit virke i Permakultur Danmark, da det giver mening for mig at arbejde for en mere bæredygtig verden med permakulturens etik.

Jeg tager mig primært af LAND netværket, Erasmus+ KA1, Internationale netværk og Uddannelsesudvalget. Jeg er repræsentant for danske diplomholdere i Nordisk Permakultur Institut og redigerer det europæiske nyhedsbrev for EUPN.

Jeg er derudover diplomholder og underviser på PDC, teacher trainings og andre permakultur kurser. Jeg bor på Orø og har her et LAND center.

Charlotte Lou Langdon

Jeg synes det er vigtigt at der er nogen der påtager sig bestyrelsesarbejdet og jeg har selv rigtig meget lyst til at være med- Jeg kan godt lide at hjælpe (bestyrelsen og foreningens medlemmer) Bestyrelsesarbejdet hjælper desuden med min egen læring og selvudvikling. Jeg studerer permakultur-diplom og disse to aktiviteter går hånd i hånd. Jeg har været med i bestyrelsen i 2017 og 2018 så jeg har en forståelse for foreningens systemer (sociokrati/ IT systemer mm.)

I 2019 vil jeg gerne aktivt støtte foreningen og dens medlemmer ved at varetage disse konkrete opgaver:

  • Hjælpe til at dække driftsomkostninger i forening ved at ansøge om Tipsmidler igen
  • Blive ved med at udsende nyhedsbrevet til medlemmerne 3 gange om året
  • Indgå i en arbejdsgruppe som udvikler kommunikationsstrategi og udvikler nyhedsbrevene
  • Tage del i det Nordiske samarbejde ved at være bestyrelsens representant i Nordisk Institut
  • Hjælper med at oversetter Nordisk Instituts hjemmeside.
  • Jeg vil fortsætter at fortælle om begivenheder og hjælpe folk til at komme i kontakt med hinanden/lave gavnlige forbindelser mellem permakulturister (svarer mails og facebook beskeder, lægge aktiviteter op på hjemmesiden

Dorte Fløjgaard

Mit navn er Dorte Fløjgaard. Min mand Dann og jeg bor i Herning med vores datter Nalini på 18 år.

Til daglig arbejder jeg med at skabe et forbrugernetværk med miljøvenlige hverdagsprodukter og i min fritid arbejder jeg med miljøbevidste projekter som Boomerang Bags og Maduddelinger mm.

I 2015 tog jeg min PDC i Silkeborg og vi skabte en selvforsynende oase i vores have i Silkeborg. Et fantastisk projekt. I 2018 solgte vi vores hus og nu arbejder vi på et selvforsynende kolonihavehus og vores drøm er at kunne rejse til Spanien efterår, vinter og forår for at plante skov. Vi skal bo i kolonihavehuset om sommeren.

Jeg er interesseret i Permakultur fordi jeg tror på at det kan redde Verden og forsyne Verden med mad især plantebaseret mad.

Min interesse i Permakultur Danmark er at samle alle styrker i Danmark som arbejder med Permakultur.

Permakultur Projekter i 2019

– Kolonihave Sønderager Herning
– hus og have selvforsyning
– Nordisk Permakultur Festival 2019 – Himmelbjerggården
– Forberede projekt Skov i Spanien med afrejse 1/9 2020

Kurt Holm

Kurts motivation kommer her snart….

Mette Brodersen

Mettes motivation kommer her snart ….

Ruben Hernandez Romero

Jeg hedder Rubén og er oprindeligt fra Spanien hvor jeg studerede Biologi. Der jeg kom til Danmark i 2013 har jeg været engangeret med permakultur igennem Byhaven2200 i København. Jeg takker Byhaven2200 for at være en inspirationscenter for bæredygtighed, producerer mad i byen, skabelse af miljøbevidsthed og bekæmpelse af klimaforandringer.

I november 2016 besluttede jeg for at tage en PDC i Ananda Gaorii med Rakesh hvilken hvad meget inspiratorisk. Der mit baground er Biologi, betyder at jeg fokuser meget på økologi og botanik. Yderligere er jeg meget motiveret til at læse omkring at træffe beslutninger igennem sociokrati og livet i fællesskab.

Jeg begyndte at være medlem af PKDKs bestyrelsen i 2017. Siden det arrangerede jeg en Permabus tur i sommers 2017 med 15 personner for at besøge 5 LAND centre og hjælpe med alle muligt. Desuden har jeg også været lidt engangeret med at oversætte hjemmesiden fra dansk til engelsk og være aktivt omkring LAND gruppe.

Jeg glæder mig til at hjælpe Permakultur Danmark i 2019 med generelle opgaver og også med at udvikle partnerskab med andre organisationer i Europa, specielt for at give unge medlemmer mulighed for at bo i et øko-community for flere måneder og lære ny viden, nye skills og få inspiration i livet. Det kan jeg gøre gennem European Solidarity Corps, der jeg vil gerne koordinere det. Faktisk har jeg udarbejdet en del af det allerede og er der 4 medlemmer der er lige kommet tilbage og en der rejst til Spanien i begyndelsen af april. Jeg vil også hjælpe med kommunikation i gennem Facebook og Instagram ligesom at svarer mails og facebook beskeder.

Sonja Heden (suppleant)
Sonjas motivation kommer her snart…

Tanja Condrea

Min mand og jeg bor i en gammel hollandsk mølle i nærheden af Hillerød. Vi er i gang med at omlægge haven til en skovhave. Og jeg er igang med min PDC, som vil være færdig inden sommerferien. Siden jeg var helt lille, har omsorg for naturen været en værdi for mig. Da jeg er vokset op med en mor, som er biolog, en far som boede på landet med dyre og en fælles naturgrund i familiens eje. For mig er naturen/skoven det sted, hvor jeg kan finde ro, klarhed og en tilstand af væren. Jeg nyder gerne naturen med min islandsk hest, som jeg gerne bruger 12-15 timer om ugen med i skoven, hvis jeg kan komme til det.

Jeg er uddannet cand. comm. og arbejder som projektleder i det offentlige. Her synes jeg desværre ikke, at jeg får brugt mine kompetencer og ressourcer til at understøtte et mere bæredygtigt samfund, som fremmer økologi og bæredygtige praksisser, der er i harmoni med naturen.  Hvorfor jeg har lyst til at samarbejde med andre frivillige i en grøn organisation.

Jeg er i en privilegeret periode, hvor jeg har tid og overskud til at arbejde for de værdier, som jeg brænder for og vil derfor gerne tage min tjans i bestyrelsen. Hvis jeg får mulighed for at træde ind i bestyrelsen, vil jeg gerne påtage mig arbejdet som kassere. Dertil har jeg et ønske om at arbejder med at styrke Permakultur Danmarks:

  • interne og eksterne kommunikation/PR
  • sociokrati og øget sammenhængskraften i organisationen

Tove Bang

Jeg bor i økolandsbyen Friland, jeg er en sprællende ildsjæl, der nu er på efterløn fra et arbejdsliv som lærer, siden antropolog.

Jeg har beskæftiget mig med permakultur siden min interesse blev vakt for ca. 6 år siden, da Cathrine boede på Friland. Jeg tog PDC hos hende og Karoline og Tycho på Friland i 2015.

Jeg er lige kommet hjem fra mit årlige besøg hos  ́Vijana Wetu ́ – et permakultur ungdomsprojekt i Vestkenya, som jeg er medstifter af. Den danske forening er sammen med en flok unge kenyanere i gang med at opbygge  ́Banda River Permaculture Demonstration Center ́. www.vijanawetu.com.

Derudover arbejder jeg med at omlægge min egen have til at imødekomme den store efterspørgsel, vi oplever fra besøgende her på Friland, om hvad man selv kan gøre for at leve mere bæredygtigt. Konceptet hedder `Permakultur i Villahaven ́.

Jeg har lært meget om at formidle permakultur, internationalt i Afrika, og i Danmark mest i form af foredrag. Nu skal jeg i gang med at løfte min formidling til næste niveau og arbejde med diplomet.

Jeg har meget på hjerte i forhold til permakulturen, jeg er en veltrænet foreningsarbejder, jeg vil gerne lægge kræfter i Permakulturforeningen, og jeg vil herigennem også gerne udvide mit netværk indenfor permakultur.

Jeg interesserer mig særligt for uddannelsesområdet og det internationale aspekt, men i princippet har alt min interesse.

Velkommen til foreningen Permakultur Danmarks hjemmeside!