Imarksætter – økolandmand på en ny måde

Dato: torsdag 29. juni 2017
Klokken: 16:00 - 17:30

Kom helt tæt på visionen og ideerne bag Danmarks første opstartsmiljø for økologiske Imarksættere.

Til arrangementet kan du høre om udviklingen af et bæredygtigt fødevarelandskab for Imarksætteri på Bornholm med udspring i området omkring Madkulturhuset Gaarden i Gudhjem.

Her skal nem adgang til jord, maskiner og samarbejdspartnere hjælpe en ny generation af økologiske, biodynamiske, permakulturelle og bæredygtigt nytænkende fødevareproducenter i gang.

Oplæg og debat ved Søren Femmer Jensen, initiativtager og projektleder.

www.imarksaetter.dk

Vision for bæredygtige fremtider: Vi er i fuld gang med at udvikle en ny platform for grønt iværksætteri indenfor landbrugs- og fødevarebranchen, der kan gøre det muligt for flere at dyrke, forarbejde og opfinde nye måder at leve af deres grønne passion for mad, dyr og natur.

Visionen har vi kaldt for Imarksætteri og ser den som en del af løsningen på vejen mod omstilling til et lokalt bæredygtigt og robust fødevaresystem i Danmark, hvor vi producerer og spiser mange forskellige lokale fødevarer.

Ved hjælp af deleøkonomiens styrker, fællesskabets sociale kapital og open source bevægelsens andelsprincipper understøtter vi en grøn omstilling af landbruget. Vores redskaber er en digital platform med lokale fællesskaber og et fysisk udviklingsmiljø med nem adgang til jord.

Igennem vores pilotprojekt på Bornholm vil vi demonstrere potentialet for et bæredygtigt fødevarelandskab, hvor der er plads til mennesker, naturoplevelser og en ny generation af succesfulde Imarksættere, der kan skabe værdi hele vejen fra jord til bord.

Vision for fremtidens by: Den bornholmske Imarksætter indsats er en del af en større målsætning om at skabe et bæredygtigt og robust fødevaresystem. Ideen er at integrere produktion, forarbejdning, forbrug og cirkulation af næringsstoffer og dermed forbedre miljøet, lokaløkonomien og de lokale fællesskaber.

I projektet arbejder vi på at etablere en såkaldt økozone med bæredygtigt og rekreativt produktionslandbrug i et testområde omkring Gudhjem by. Økozonen skal genskabe kontakten mellem land og by og inspirere til nye fællesskaber omkring fødevareproduktionen på Bornholm.

Vi tror på mulighederne for at skabe levende og pulserende lokale fødevarefællesskaber, hvor producenter arbejder tæt sammen side om side samt samarbejder og skaber oplevelser i fællesskab med lokale borgere.

Adresse
Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Havn
8000 Århus
Danmark

Indlæser kort...